Menu Sluiten

Voitures en de garage

Naast de verkoop en verhuur van 2CV’s, bij gelegenheid ook andere Citroëns, zijn we ook gespecialiseerd in de restauratie van 2CV’s.

Dit doen we met de auto van onze klant wanneer de klant denkt dat hun “dame” daaraan toe is, maar ook vanaf een kaal chassis. De wensen van onze klant staan daarbij voorop, jij bepaalt in principe wat wij voor je creëren. We gaan met je om de tafel en gaan uitgebreid in op wat we voor je kunnen betekenen, dit loopt uiteen van een deurtje opnieuw spuiten zodat hij weer bij de rest van je “dame” past, tot deukjes verwijderen, klein laswerk om te voorkomen dat de eventuele roest verdergaat, tot de gehele auto demonteren en weer als nieuw op te bouwen.

We kunnen zelfs het complete aanzicht van je geliefde “dame” aanpassen, een nieuw fris kleurtje dat je zelf gekozen hebt. Op dit moment zijn we bezig met een Blue Celeste (AC575), die er sinds een week iets anders uitziet, namelijk Bleu Lagune (AC639). En als we eerlijk zijn vinden we de “dame” nu nog mooier dan voorheen. Deze 2CV is van een vaste klant die graag wilde dat haar “dame” een make-over kreeg. De “dame” is door ons geheel tot de basis teruggebracht en vervolgens naar de spuiter gegaan. Al het plaatwerk is afzonderlijk gespoten en wij hebben hard gewerkt om haar binnen afzienbare tijd weer op te bouwen. Alles hebben we aangepakt zodat ze weer jaren heerlijk over de weg kan rijden.

Als je dan toch bezig bent; meteen ook maar nieuwe bekleding op de stoelen, passend bij het nieuwe uiterlijk van deze “dame”. We zijn altijd trots op wat we, samen met de klant, creëren of aanpassen, maar in dit geval hebben we iets gedaan waar we zelf ook heel blij van worden, wat is ze mooi…

Terwijl ik dit verhaal op papier zet sneeuwt het buiten, niet een beetje ook, ik zit op de kantoor bij de garage met de kachel aan. Ons product is niet geschikt voor deze weersomstandigheden, het is gewoon zonde om er nu mee de straat op te gaan. Maar als ik de werkplaats binnenloop merk ik niets van de sneeuw, de kou en de tijd van het jaar waar dit weer bij hoort. Een assortiment aan mooie eendjes in diverse stadia van afbouw tot aan perfect gerestaureerd 2CV’s in diverse kleurstellingen. Dan heb ik ineens heel erg zin in het voorjaar, lekker rijden met een eend.