Menu Sluiten

Lente?

Vorige week stond menig mens op de schaatsen, wij waren aan het werk met 3 lagen en daaroverheen een dikke jas. De hittelampen stonden op ons gericht omdat het onmogelijk is om de garage te verwarmen. Nu zit ik buiten, met alleen een polo, de zon schijnt en de temperatuur buiten is op zijn zachtstgezegd aangenaam te noemen. Ik durf nog niet te zeggen dat de lente aangebroken is maar op dit moment voelt het wel zo. Mijn eigen eend staat in de stalling, ze mag 1 maart de straat weer op maar mijn gevoel wil eigenlijk nu al achter het stuur stappen van mijn eend.

Gelukkig heb ik de mogelijkheid om af en toe in een andere eend dan mijn eigen te rijden. Ook in de winter blijven we met eendjes bezig, het was zelfs druk deze winter. We hebben diverse “nieuwe” eenden gerealiseerd en ook een aantal verkocht. Alles volgens de wens van onze klanten en dan is het dus ook nodig om “proefritjes” te maken. Elke aanpassing of realisatie van iets nieuws moet getest worden. Dat is iets waar je mij niet mee straft 😊

We hebben in de afgelopen weken een taxateur over de vloer gehad die meerdere eenden heeft getaxeerd. We vinden het altijd leuk wanneer deze man over de vloer komt, zijn oordeel over wat wij gebouwd hebben geeft ons de bevestiging dat we goed bezig zijn. En ik kan je vertellen dat we dat zijn als je deze erkend taxateur mag geloven. Iets wat normaal niet voorkomt wanneer de taxateur onze auto’s komt beoordelen, is dat hij zelf een auto wil aanbieden voor verkoop, een Traction Avant uit 1950. Voor ons een keer iets anders dan een eend of een aanverwante daarvan. Wat is dat een bijzondere en tevens bloedmooie auto. De advertentie staat elders op onze site met daarbij diverse foto’s. Die auto is gewoon al 71 jaar, en als je ziet hoe ze eruitziet… Ik hoop dat ik er op die leeftijd nog zo respectabel uit zie 😬 De auto staat op dit moment niet bij ons in de garage, zo’n dame verdient een mooie, droge en vooral veilige plek, iets wat wij op dit moment niet kunnen bieden helaas.

Er staan te veel eendjes, wat ik al schreef, we hebben het lekker druk. We zijn met meerdere restauraties tegelijk bezig en die bezigheden wisselen we af met het klaarmaken van onze huureendjes. Het seizoen komt eraan, iets waar wij naar uitkijken maar tevens ook veel werk aan hebben. We willen onze klanten natuurlijk met een veilige en leuk uitziende eend op pad sturen. Dit jaar zullen er 2 van onze prive-eendjes meedraaien in de verhuur, mijn rode (Lucifer) en een groene (Apple) van Iwan.

Op onze Facebookpagina probeer ik dagelijks updates te plaatsen over waar we allemaal mee bezig zijn, daar staat Apple er al een paar keer op en zodra Lucifer weer de straat op mag zal zij ook regelmatig voorbij komen. Dit jaar gaan we wat actiever bezig met de pagina omdat we graag met iedereen willen delen waar wij zo’n fan van zijn. Aan de likes en reacties te zien zijn we daar niet alleen in. Iets wat ons ook meteen weer extra motiveert om lekker door te gaan op de manier waarop we bezig zijn. Check en like onze pagina en mis niets, we delen het graag met je 😉