Menu Sluiten

Citrofielen

We hebben niet alleen een garage, naast dat het ons werk is zijn we ook citrofielen. Als je ons terrein bekijkt zie je dat daar diverse modellen uit de vijver van Citroën staan. Ik ben echte eendliefhebber, de smaak van Iwan is iets breder georiënteerd. Maar als ik eerlijk ben begin ik steeds meer modellen te waarderen, citrofilie is een soort van besmettelijk 🤪 en wees eerlijk, de oudere garde van Citroën heeft zoveel speelse ontwerpen. Dan heb ik het nog niet eens over de eigen technieken van Citroën, iets waar ik op dit moment nog niet heel veel verstand van heb,maar al doende leer ik steeds meer bij.

Iwan heeft in de loop van zijn leven diverse unieke, en nu helemaal, schaars wordende exemplaren verzameld. Op 1 van onze Facebookpagina’s staat een ribbelkap, ja de eend blijft wel mijn favoriet, die auto heeft Iwan tijdens een vakantie met zijn tante zelf gekocht in Frankrijk. De auto stond de afgelopen jaren gestald in een loods, een paar maanden geleden hebben we haar opgehaald en sindsdien staat ze in de garage. Ze is door ons nooit gerestaureerd, ze rijdt niet, ze rolt wel. En eigenlijk is dat prima, sommige dingen moet je gewoon zo laten als ze zijn. De puurheid van deze dame is zo bijzonder en daardoor, naar mijn mening, mooier dan een strak-in-de-lak exemplaar.

Er staan CX’en, XM’s, een GSA, natuurlijk diverse eendjes en een Mercedes. Elke auto heeft een eigen, soms bijzonder en emotioneel, verhaal. Dat is iets waardoor de auto’s eigenlijk nog mooier worden. De huidige staat maakt dan voor ons helemaal niets uit. Wij weten waarom ze er staan en wat we er ooit mee willen gaan doen.

Omdat we allebei echt citrofiel zijn stopt het natuurlijk niet bij “echte” exemplaren. Er zijn honderden miniaturen, posters, beelden, documentaties enz. aanwezig in de garage. Thuis zelfs nog meer… Als je iets leuk vind maakt het niet uit hoe of wat, heeft het een citroenlogo of model, dan willen we het hebben 😊 en zeg nou zelf, als je iets leuk vind om naar te kijken dan wordt het op je werk ook leuker om er te zijn. Zelfs onze mondkapjes zijn van originele jaren 80 stoelbekleding van een eend. Afgelopen week hebben we 2 dozen vol met boeken, foto’s en tijdschriften gekregen van Casper, de broer van Iwan. Ik heb er even snel in geneusd en komend weekend ga ik het rustig bekijken en uitzoeken. Van wat ik zo zag zit er echt heel leuk, en ook best oud spul tussen dus ik heb er zin in. Hoe leuk is het dat wanneer je al 30 jaar iets verzamelt, je nog steeds dingen ziet/krijgt/vindt die je nog niet had? 

Terwijl ik terug leest wat ik net heb geschreven, bedenk ik me dat wanneer je geen passie voor iets hebt, je misschien wel denkt na het lezen van dit blog; ‘t klinkt een beetje raar dat mensen zo over auto’s kunnen spreken… We zijn verder gemiddelde mensen, net als ieder ander, we hebben alleen een passie voor Citroën 😊☺️😁, en een beetje gek is volgens mij niet eens zo verkeerd 🤪